Lži o masu : živočišná výroba jako zdroj nemocí /

Maso je bohaté na bílkoviny, minerály a další důležité látky, které naše tělo potřebuje. Totéž platí pro mléko, vejce a ryby. Ale příliš mnoho masa je nekvalitního a znehodnoceného jeho výrobou. Rakovina, Alzheimerova choroba nebo diabetes – to jsou jen některé nemoci, které mohou být vyvolány konzu...

Celý popis

Hlavní autor: Grimm, Hans-Ulrich
Další autoři: Talafantová, Kristýna
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : Dobrovský s.r.o., 2017
Edice: Knihy Omega
Témata:
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02560cam a2200481 i 4500
001 97250
003 CZ PrNK
005 20171102131204.0
007 ta
008 170424s2017 xr e f 001 0 cze d
999 |c 97250  |d 97250 
020 |a 9788073903671  |q (brožováno) 
040 |a KLG001  |b cze  |d OLA001  |d ABA001  |e rda 
041 1 |a cze  |h ger 
044 |a xr 
080 |2 61 
100 1 |a Grimm, Hans-Ulrich  |7 jn20020717456  |4 aut  |9 199017 
240 1 0 |a Fleischlüge.  |l Česky 
245 1 0 |a Lži o masu :  |b živočišná výroba jako zdroj nemocí /  |c Hans-Ulrich Grimm ; překlad: Kristýna Talafantová 
264 1 |a Praha :  |b Dobrovský s.r.o.,  |c 2017 
300 |a 258 stran ;  |c 20 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
490 1 |a Knihy Omega 
500 |a Přeloženo z němčiny 
504 |a Obsahuje bibliografii a rejstřík 
520 |a Maso je bohaté na bílkoviny, minerály a další důležité látky, které naše tělo potřebuje. Totéž platí pro mléko, vejce a ryby. Ale příliš mnoho masa je nekvalitního a znehodnoceného jeho výrobou. Rakovina, Alzheimerova choroba nebo diabetes – to jsou jen některé nemoci, které mohou být vyvolány konzumací masa. Důvodem k nadměrné spotřebě masa je jeho nízká cena. A to není ten hlavní problém. Tím hlavním je, že většina masných výrobků pochází z průmyslové výroby. Chov zvířat je ovlivňován chemicky obohaceným krmivem a farmaceutickým průmyslem, což přispívá k rychlejšímu růstu zvířat. Hans-Ulrich Grimm odsuzuje tyto praktiky výrobců masa, které používají k dosažení maximálního zisku a nikomu nevadí, že se k nám dostává nekvalitní a zdravotně závadné maso. 
650 0 7 |a maso  |7 ph122657  |9 183863 
650 0 7 |a masný průmysl  |7 ph122656  |9 183862 
650 0 7 |a kvalita potravin  |7 ph135653  |9 193813 
650 0 7 |a hygiena potravin  |7 ph120984  |9 182516 
650 0 7 |a masné výrobky  |7 ph122655  |9 183861 
650 0 7 |a ekologické zemědělství  |7 ph119814  |9 181514 
650 0 7 |a péče o zdraví  |7 ph124852  |9 185658 
653 |a zdraví 
653 |a nemoci 
655 7 |a populárně-naučné publikace  |7 fd131864  |9 191750 
700 1 |a Talafantová, Kristýna  |7 xx0213789  |4 trl 
830 0 |a Knihy Omega 
910 |a SOG001 
942 |2 ddc  |c KN 
993 |0 0  |1 315700358527  |2 ddc  |4 0  |6 61_000000000000000  |7 0  |9 209062  |a 244.30  |b 0  |c 358527  |d 2017-10-31  |e 2  |f DOSP  |g 61  |h 349.00  |i Knižní web  |l DOSP  |m 2  |r 2020-04-26  |s 2018-03-16  |t 5  |w 2017-10-31  |x 102/2017  |y KN